ALLERLEI

 IN DE STUDIO

Ron in studio SoundFX in Aalsmeer tijdens de opnames van zijn Nederlandstalige CD Met Andere Woorden.   

                               


 BLUES BROTHER

Vrijwel ieder optreden, zowel solo als met één van zijn bands, vertolkt(e) Ron het nummer Everybody Needs Somebody To Love van The Blues Brothers met een heuse Blues Brothers-act.  

                               


 KEEP IN TOUCH

De eerste, aanvankelijke hoes van Ron´s CD Keep In Touch.
Zie ook de rubriek CD´S.

                               


 3 OVER ROOD

Ron tijdens een optreden met de formatie 3 Over Rood. Bij deze groep nam hij naast de bas en de zang ook de toetsen voor zijn rekening.

                               


 GUUS MEEUWIS

Na een optreden van zanger Guus Meeuwis had Ron in 2012 een ontmoeting met hem tijdens een z.g. Meet & Greet. Dit was bij een NS-feest in Utrecht. Ron zong toen ook een gedeelte van zijn grote hit Het Is Een Nacht.    

                               


CARO EMERALD

Na afloop van een door haar verzorgde workshop in De Melkweg in Amsterdam had Ron in 2018 een ontmoeting met zangeres Caro Emerald, bekend van de hits A Night Like This en Back It Up.

MIES BOUWMAN

Ron op TV in 1969 tijdens de uitzending van de NOS van de Sinterklaasintocht. De sleutel van de woning van de Sint, Kasteel Radboud in Ron´s woonplaats Medemblik, werd overhandigd aan de goedheiligman. Ron was 6 jaar en staat links op de foto. Rechts staat presentatrice Mies Bouwman.

RENÉ KARST

Ron nam een kijkje bij de Wisseloord Studio in zijn woonplaats Hilversum en hij ontmoette daar zowaar de artiest René Karst, bekend van de hits Liever Te Dik In De Kist 
en Atje Voor De Sfeer. 


SHORELINE

Ron tijdens zijn allereerste optreden met de formatie Shoreline. Dit was in maart 2017 tijdens het evenement ´Vroeger was alles beter´ in sporthal De Bloesem in Wognum.

WELL DONE

Ron op het podium met de partyband Well Done. Bij deze formatie was hij bassist/zanger van 2002 t/m 2007 en van 2011 t/m 2021.

STRAWBERRY LANE
In 2008 is Ron, groot fan van Paul McCartney, ingevallen als bassist/zanger bij de Beatles tribute band Strawberry Lane.

THE CATS AGLOW

Eerst in 2017 als toetsenist en daarna als bassist is Ron een aantal malen ingevallen bij de Cats tribute band The Cats Aglow.

RIA BRIEFFIES

De demo van het nummer Brazil van de formatie Wear A Tie werd mede ingezongen door de helaas veel te vroeg overleden Ria Brieffies. De opnames met de ex-Dolly Dot waren in 1990 in de BSJ Studio in Berkhout, bekend van o.a. Gerard Joling. De produktie was in handen van Bart van der Post.

KEN SCOTT

Ron heeft naast een cursus singer-songwriter en zanglessen ook diverse muzikale workshops bijgewoond. O.a. van Thé Lau, Koos van Dijk (de coach van Herman Brood destijds) en Caro Emerald, maar ook van Ken Scott (foto), die assistent was van George Martin, de producer van The Beatles. Tevens produceerde Ken Scott de eerste albums van David Bowie en George Harrison.

SOUND FX STUDIO

Ron nogmaals in de Sound FX Studio in Aalsmeer, ten tijde van de opnames van zijn Nederlandstalige CD Met Andere Woorden. Op deze foto tijdens de opnames van de gitaarpartijen.

KEES WEENING

In de Sound FX Studio was Kees Weening, rechts op de foto boven, de producer. Bovenstaande foto werd genomen tijdens een  bijeenkomst van de Amsterdamse Artiesten Club, waar Ron toen lid van was en waar hij tevens zanger Henk de Jager leerde kennen.

H & R STUDIO

Samen met zanger/ liedjesschrijver Henk de Jager had Ron jarenlang een eigen studio in Amstelveen, genaamd H & R Studio. Hier werden 40 liedjes opgenomen die Henk en Ron samen hadden geschreven. 

PAGITON STUDIO

Voor de opnames van de single S.O.S. vloog Ron samen met zanger/ liedjesschrijver Henk de Jager eind 2017 naar Belgrado. Aldaar werd met producer Zoran Petrovic, een vriend van Henk en op de foto in het midden, deze single opgenomen. Dit gebeurde in zijn Pagiton Studio aldaar en het nummer werd ook door Zoran geproduceerd. 

RONALD JAN VISCH

Platenbaas Ronald Jan Visch van platenmaatschappij Rood Hit Blauw.
De single S.O.S. van zanger Henk de Jager verscheen op dit label. Het nummer werd geschreven door Henk en Ron.

RADIO INTERVIEWS

Ten tijde van de promotie van de single S.O.S. werden vele radio interviews gedaan door het hele land; o.a. in Baarle Nassau, Zandvoort, Sliedrecht, Spakenburg, Kesteren (foto boven), Waalwijk, Vlaardingen en in Meer in België.

SHORELINE
LIVE


Nog een foto van het allereerste optreden van Ron met de formatie Shoreline in maart 2017.
Ron is bassist/zanger bij Shoreline en deze groep werd opgericht in 1975.

SHORELINE OP FACEBOOK EN YOUTUBE


Shoreline heeft een Facebook-pagina met de naam Shoreline Dé Kermisband en onder diezelfde naam ook een YouTube-kanaal. 

CD PRESENTATIE
MET ANDERE WOORDEN


In 2010 vond, vlak na de release hiervan, een CD presentatie plaats van Met Andere Woorden, de Nederlandstalige CD van Ron. Dit was in Partycentrum Van Den Adel in Amstelveen tijdens een officiele avond van De Amsterdamse Artiesten Club. Rechts op de foto zanger Ger Overmars, ook één van de leden van deze club, die tijdens deze presentatie het allereerste exemplaar overhandigd krijgt van Ron. Die avond trad Ron uiteraard ook op met nummers van de CD. Zie ook´Met Andere Woorden In Beeld´ in de rubriek VIDEO´S.

OPTREDEN BOWIE NIGHT IN TIVOLI VREDENBURG


Eén van Ron´s mooiste optredens was in Tivoli Vredenburg in Utrecht. Hij vertolkte daar het nummer´Heroes´ van David Bowie tijdens de ´Bowie-night´, samen met een Bowie tribute band. (Januari 2016. Helaas zijn er geen beelden van.)        
Het werd uiteindelijk een versie van 8 minuten en het was de  uitsmijter van het hele gebeuren in een zaal met honderden uitzinnige Bowie-fans. Op de foto: Ron in Madame Tussauds in Londen naast het wassenbeeld van David Bowie.

FEEST

Live muziek op je feest? Een verjaardag, een personeelsfeest, een bruiloft, een diner dansant of wat voor feest dan ook? Keuze genoeg: Shoreline, The Red Lions, Zo Goed Als Nieuw of Meneer van de Muziek.

TUSSEN HET PUBLIEK...

Meneer van de muziek... begeeft zich soms gewoon... tussen het publiek...  ;-)

SINGER-SONGWRITER


Ron treedt ook op met zijn eigen werk. Dit doet hij onder zijn eigen naam. Inmiddels heeft Ron in totaal 550 liedjes geschreven. 20 % daarvan schreef hij met andere liedjesschrijvers.

ONTMOETING MET THE POLICE


Doordat Ron´s vader o.a. destijds werkte voor de NOS bezocht het gezin Vreijsen op een dag in 1979 de Hilversumse TV-studio´s. Op die dag was The Police daar voor opnames van de nummers So Lonely en Roxanne voor het programma Toppop. Daardoor had Ron een korte ontmoeting met de leden van deze band, op de drempel van de doorbraak van The Police.

MENEER
VAN
DE
MUZIEK

Live muziek voor ieder feest(je).
Kijk voor meer info over Meneer van de Muziek op de gelijknamige rubriek op deze site.

NIEUWE VIDEO´S MENEER VAN DE MUZIEK BEGIN 2022Begin 2022 zullen er ook video´s van Meneer van de Muziek op deze website te vinden zijn.